Tiedotteet/Uutiset

Tiedotteet

13.01.18

Ilmoittautuminen syksyn SM kilpailuihin

Ilmoittautuminen syksyn SM kilpailuun on alkanut. Ilmoittaudu kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomake verkkosivumme “ilmoittaudu kilpailuun” osiossa.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.06.18, johon mennessä myös kilpailulisenssin on oltava maksettu.

800_9282

 

13.01.18

Kilpailulisenssi 2018

Kilpailulisenssin suuruus vuodelle 2018 on 150€. Lisenssi sisältää kilpailijakortin(jolla pääsee myös seuraamaan kilpailua katsomosta) sekä yhden huoltajakortin.Kilpailulisenssi tulee olla maksettu kesäkuun loppuun mennessä Suomen Kehonrakennusliitto ry:n tilille FI79 8000 1601 0121 81.          Määräaikaan mennessä maksettu kilpailulisenssi vaaditaan kilpailuun osallistumiseen.

Kehonrakennusliiton jäsenseuroille,rekisteröidyille yhdistyksille, vuosimaksu on 100€. Erillistä liittymismaksua ei ole.

13.01.18

Kehonrakennuksen SM 2018-Iron Rebel Finnish Championships

Helsingin Kulttuuritalolla 15.09.2018 klo 11-18.

Sarjoina miesten yleiset sarjat : -70 kg, -80 kg, -90 kg ja + 90 kg.
Miesten Masters sarjat + 40 vuotta : -80 kg, -90 kg ja + 90 kg.
Miesten Masters sarjat + 50 vuotta : yksi yleinen sarja.
Naisten kehonrakennus : yksi yleinen sarja

Kehonrakennuksen SM-kilpailuun saavat osallistua kaikki suomen kansalaiset sekä Suomessa asuvat henkilöt, joilla on Suomen sosiaaliturvatunnus.

Mikäli kilpailijoiden taso edellyttää, liitto lähettää parhaita kilpailijoita SM-kilpailuista kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailut joihin lähetetään sekä lähetettävät kilpailijat, päättää liiton hallitus. Valittujen kilpailijoiden matka- ja majoituskulut maksaa liitto.

654646f2-1558-41e6-a545-2651f58e0e98

 

 

11.12.2017

Liiton syysvuosikokous pidettiin eilen 10.12.2017 klo 16.00 Tampereella.
Liitolle valittin uusi hallitus vuosille 2018-2019.

Hallituskokoonpano : Puheenjohtaja Matti Halonen, varapuheenjohtaja Sauli Aitto-oja, sihteeri / kansainvälinen sihteeri Marie Silmäri, varsinaiset jäsenet Renne Korppila, Teemu Koskinen, Jani Ihalainen ja Sami Jääskeläinen, varajäsen Teemu Niemi sekä taloudenhoitaja Matti Halonen.

Suomen Kehonrakennusliitto järjestää 15.9.2018 kehonrakennuksen SM-kilpailut Helsingissä Kulttuuritalolla.

Sarjoina miesten yleiset sarjat : -70 kg, -80 kg, -90 kg ja + 90 kg.
Miesten Masters sarjat + 40 vuotta : -80 kg, -90 kg ja + 90 kg.
Miesten Masters sarjat + 50 vuotta : yksi yleinen sarja.
Naisten kehonrakennus : yksi yleinen sarja.

Suomen kehonrakennusliiton kilpailuissa saa kilpailla kaikkien liittojen kilpailijat, kunhan kilpailulisenssi on kehonrakennusliitolle maksettu. Liiton lisenssin lunastaneet kilpailijat saavat vapaasti kilpailla sopiviksi katsomissaan kansallisissa tai kansainvälisissä kilpailuissa, ilman pelkoa kilpailukiellosta tai muusta sanktiosta.

Mikäli kilpailijoiden taso edellyttää, liitto lähettää parhaita kilpailijoita SM-kilpailuista kansainvälisiin kilpailuihin. Kilpailut joihin lähetetään sekä lähetettävät kilpailijat, päättää liiton hallitus. Valittujen kilpailijoiden matka- ja majoituskulut maksaa liitto.

Liitto pyrkii lähettämään mahdollisimman isot ja kilpailukykyiset joukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.

Kehonrakennuksen SM-kilpailuun saavat osallistua kaikki suomen kansalaiset sekä Suomessa asuvat henkilöt, joilla on Suomen sosiaaliturvatunnus.

Kilpailijat kilpailevat ilman sitoutumista mihinkään tiimiin tai seuraan, eivätkä sellaisia kilpailussa edusta. Määräaikaan mennessä maksettu kilpailulisenssi vaaditaan kilpailuun osallistumiseen.

Kilpailulisenssin suuruus on 150€ vuodelle 2018. Lisenssi pitää olla maksettuna kesäkuun loppuun mennessä. Se sisältää SM-kilpailuiden rekisteröinnissä annettavan kilpailijakortin sekä yhden huoltajakortin jokaiselle kilpailijalle ( huoltajakortilla pääsee kilpailun lämmittelytiloihin ). Kilpailijoilla on vapaa pääsy katsomoon seuraamaan muita sarjoja.

Kehonrakennusliiton jäsenseuroille, rekisteröidyille yhdistyksille, vuosimaksu on edelleen 100€. Erilllistä liittymismaksua ei ole.

Tiedote syysvuosikokous 26.11.2017

Liiton syysvuosikokous pidettiin sunnuntaina 26.11 klo 14.05 alkaen Tampereella. Kokouksessa esitettiin pätemättömiksi osoittautuneita valtakirjoja, jonka vuoksi kokouksen päätökset eivät ole lainvoimaisia. Uusi syysvuosikokous pidetään Tampereella su 10.12 klo 16.00, osoitteessa Hallituskatu 11 B. 33200 Tampere.

 

 

Tiedote

Suomen Kehonrakennusliitto ry on järjestänyt kehonrakennuskilpailuja Suomessa vuodesta 1971 lähtien. Myöhemmin lajivalikoimaan tuli myös fitness eri muodoissaan. Kehonrakennusliitosta erilleen perustettiin Suomen Fitnessurheiluliitto ry, vastaamaan IFBB:n fitnesslajeista Suomessa. Suomen Kehonrakennusliitto ry. jatkoi IFBB:n alaisten kehonrakennuskilpailujen järjestämistä. Tämä on tilanne ollut tähän päivään asti.

Nyt Suomen Fitnessurheilu ry on yksipuolisesti, ilman neuvotteluja, ilmoittanut, että vuoden 2018 alusta lähtien he järjestävät IFBB:n kehonrakennuskilpailut Suomessa. Perusteluina jäsenyys Suomen Olympiakomiteassa, johon myös kehonrakennuksen haluavat, sekä se, että yhdessä maassa voi olla vain yksi jäsenyhdistys IFBB:n alla. Näinhän tavallaan on ollutkin, vaikka olemme jakaantuneet kahteen osastoon.

Suomen Kehonrakennusliiton hallitus jää miettimään jatkotoimia. Selvää kuitenkin on, että Suomen Kehonrakennusliitto ry pyrkii jatkossakin ylläpitämään ja kehittämään kehonrakennusurheilua Suomessa, kuten on tehnyt jo kohta 50 vuoden ajan. Tulemme järjestämään kansallisia kilpailuja ja Suomenmestaruuskilpailuja, sekä lähettämään kilpailukykyisiä kilpailijoita ulkomaille, kuten tähänkin asti. Tiedotamme heti, kun saamme selkeyttä asioihin.

_____________________________________________________________________

Suomen kehonrakennusliitto ry:n syysvuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset syysvuosikokoukseen kuuluvat asiat.

Käsiteltävät asiat 5.11 mennessä guru.halonen@kolumbus.fi

Paikka: Hallituskatu 11 B, Tampere ( Enjoy oy: tilat)
Aika: 26.11.2017 klo 14.00
Tervetuloa!

_____________________________________________________________________

 

 

 Kehonrakennusliiton järjestämässä tuomarikoulutuksessa päätettiin tuomaritoimikunnan jäsenten nimeämisestä. Toimikuntaan kuuluu Susanna Mantila, Sauli aitto-oja, Mika Kauppinen, Jarkko Hinkkanen sekä Kimmo Rautio. tuomaritoimikunnan vastuulla on tuomaritoiminnan koordinointi sekä kehittäminen.

Tiedote Syysvuosikokous 11.12.2016
Suomen Kehonrakennusliitto ry:n syysvuosikokouksessa on 11.12.2016 valittu uusi hallitus. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Matti Halonen, varapuheenjohtajaksi Sauli Aitto-oja, sihteeriksi/kansainväliseksi sihteeriksi Harri Forsberg ja varsinaisiksi jäseniksi Teemu Niemi sekä Jani Ihalainen. Uusi hallitus ottaa vetovastuun välittömästi.

Vuosikokouksen pöytäkirjan ulkopuolisina asioina hallitus päätti:
Masters sarjojen osalta päätettiin seurata kansainvälistä linjausta ja lakkauttaa +60 vuotiaiden sarja. Suomessa järjestetään SM tasoiset kilpailut 40-49 ja + 50 vuotiaiden sarjoissa. Liiton hallitus valitsee edustajan EM ja MM-kisoihin lähettäen kilpailuihin kaikki potentiaaliset menestyjät ottaen huomioon, että kansainvälisissä kisoissa kilpaillaan myös 45-49 vuotiaiden sarjassa.

Päätettiin jatkaa käytäntöä jossa hallitus voi valita kirjallisen kilpailuhalukkuuden määräaikaan mennessä ilmoittaneista kilpailijoista ne jotka saavat kilpailuoikeuden kansainvälisiin kilpailuihin. Liitto päättää tapauskohtaisesti myös kilpailumatkojen maksamisesta EM, MM ja Arnold Sports Festival ja Classic kilpailuihin.

Päätettiin jatkaa käytäntöä, jossa kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvan kilpailijan on osallistuttava kuluvan kauden kansalliseen pääkilpailuun (kevät: Fitness Classic, syksy: SM-kisa) saadakseen osallistumisoikeuden kansainvälisiin kisoihin. Liiton hallituksen on mahdollista tapauskohtaisesti joustaa säännöstä Masters kilpailijoiden kohdalla, liittyen Masters EM tai MM –kisoihin.

Päätettiin jatkaa toistaiseksi PM-kisojen 2016 tehtyä kokeilua, jossa liitto antaa kilpailuoikeuden kilpailuihin kaikille SM-kisoihin osallistuneille. Päätettiin myös että PM-kisa on tulevaisuudessa omakustannusmatka.

Päätettiin että syksyn SM-karsinnasta kuusi parasta / sarja saa osallistumisoikeuden BenWeider Cupiin. Liitto ei osallistu kilpailijalle Ben Weider Cupiin liittyviin kilpailukustannuksiin.

 

Tiedote 7.11.2016

Suomen kehonrakennusliitto ry:n syysvuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset syysvuosikokoukseen kuuluvat asiat.

Paikka: Kuninkaankatu 30 A, Tampere
Aika: 11.12.2016 klo 14.00
Tervetuloa!

 

 

 

Tiedote Syysvuosikokous 13.12.2015

Suomen Kehonrakennusliitto ry:n syysvuosikokouksessa on 13.12.2015 valittu uusi hallitus. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Matti Halonen, varapuheenjohtajaksi Sauli Aitto-oja, sihteeriksi/kansainväliseksi sihteeriksi Olli Suominen ja varsinaisiksi jäseniksi Harri Forsberg sekä Jani Ihalainen. Uusi hallitus ottaa vetovastuun välittömästi.

Vuosikokouksen pöytäkirjan ulkopuolisena asiana hallitus päätti että anomukset kansainvälisissä kilpailuissa kilpailemiseen tulee 2016 toimittaa seuraavasti:
Kevätkauden kilpailut 2016 -> 28.2.2016 mennessä
Syyskauden kilpailut 2016 -> 30.6. 2016 mennessä

Samalla hallitus haluaa muistuttaa että ulkomailla Suomea edustavien urheilijoiden on kilpailtava myös kyseisen kauden kotimaisissa kilpailuissa.

 

Tiedote 15.10.2015

Suomen kehonrakennusliitto ry:n syysvuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset syysvuosikokoukseen kuuluvat asiat.
Paikka: Kuninkaankatu 30 A, Tampere
Aika: 13.12.2015 klo 15.00
Tervetuloa!

 

Tiedote 12.10.2015

FAST Body SM 10.10.2015

Kehonrakennus -80kg
1. Mika Nyyssölä, Team Fitnesstukku, Vantaa
2. Toni Vahala, Mansen Bodyclub, Tampere
3. Janne Immonen, Team Metweld, Leppävirta
4. Pekka Kotipohja, Team FCF, Joensuu
5. Kai Kuronen, GYM 99, Kuopio
6. Samuli Siitari, Gazoz, Turku

Kehonrakennus -90kg
1. Harri Forsberg, Team FitFarm, Tampere
2. Sami Jaukkuri, Team Jiipee, Rovaniemi
3. Henri Holappa, Team Figure Fitclub, Oulu
4. Jukka Aho, Team-Solana, Tuusula
5. Miska Niinimäki, Team Nutrica, Turku
6. Ilkka Juvela, Team Fitfarm, Tampere

Kehonrakennus +90kg
1. Mikko Ovaskainen, Team Energy, Joensuu
2.Arto Vainio, Team Fitfarm, Helsinki
3. Toni Kohonen, Team FCF, Savonlinna
4. Tommi Heinonen, Team Sports Nutrition, Riihimäki
5. Juha Ketola, Team Mayor’s, Helsinki
6. Rami Aaltonen, MBC ry, Tampere

Kuva: mike@pakkotoisto.com

800_4509

 

 

 

 

 

 

 

Tiedote 30.9.2015

Supermass Classic 26.9.2015 Oulu
(Kilpailu toimi myös NFE 2015 katsastuksena.)
 
1. Tuomas Takalo, Team FCF, Rovaniemi
2. Henri Holappa, Team Figure Fitclub, Oulu
3. Jarkko Kotavuopio, Team FCF, Rovaniemi
4. Ari Teppola, Team Eastbody, Helsinki
5. Sami Eriksson, Team Classic Gym, Ii
6. Charles Williams, Team Mayor’s, Espoo

 

Tiedote 21.9.2015

Jyväskylän NFE SM-katsastus 19.9.2015
(Finalistit) kaikki pääsevät SM-kisaan

Bodybuilding -80kg

1. Toni Vahala, Mansen Bodyclub, Tampere
2. Janne Immonen, Team Metweld, Leppävirta
3. Samuli Siitari, Team Gazoz, Turku
4. Juuso Salolahti, Team Fitfarm, Tampere
5. Pasi Yläoja, Team Gazoz, Turku
6. Kai Kuronen, GYM 99, Kuopio

Bodybuilding -90kg

1. Sami Jaukkuri, Team Jiipee, Rovaniemi
2. Pauli Pöyhiä, Team Golden Life, Nummela
3. Miska Niinimäki, Team Nutrica, Turku
4. Ilkka Juvela, Team Fitfarm, Tampere
5. Juho Metso, Team Kontio, Kuusankoski
6. Tuomo Heinonen, Team Mayor’s, Helsinki

Bodybuilding +90

1. Arto Vainio, Team Fitfarm, Helsinki (M)
2. Toni Kohonen, TeamFCF, Savonlinna
3. Teemu Vuorinen, Team Classic Gym, Lahti
4. Toni Ahonen, Team Fit, Hollola
5. Juha Ketola, Team Mayor’s, Helsinki
6. Harri Nuora, Team Solana, Espoo

_J3A5218

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiedote 3.6.2015

Kehonrakennusliiton hallitus on päättänyt tarkentaa ulkomaan kisoihin lähetettävien kilpailijoiden velvollisuutta kilpailla myös Suomen kilpailuissa. Jos Suomen Kehonrakennusliitto myöntää urheilijalle edustusoikeuden kansainvälisiin kilpailuihin on urheilijalla velvollisuus kilpailla myös kyseisen kilpailukauden Suomessa järjestettävässä pääkisassa, jonka Suomen Kehonrakennusliiton hallitus kullekin urheilijalle osoittaa.

Päätettiin myös että urheilijan tulee ilmoittaa Suomen Kehonrakennusliiton hallitukselle halukkuudestaan kilpailla ulkomailla aina vähintään kolme (3) kuukautta ennen kilpailua. Hallitus käsittelee hakemukset tapauskohtaisesti.

 

Tiedote 31.5.2015

Syksyn katsastuksiin ja SM-kisaa ilmoittautuminen tulee suorittaa 1.6. – 30.6. välisenä aikana. Ilmoittautuminen tapahtuu vain liiton sivuilla olevan lomakkeen kautta. Muita ilmoittautumisia ei hyväksytä.

http://kehonrakennusliitto.fi/kilpailuun-ilmoittautuminen/

Tiedote 20.4.2015

Sportyfeel Fitness Classic tulokset:

Kehonrakennus SM 50 -vuotiaat
1. Petri Raatikainen, Team Sporttimekka, Tampere
2. Jukka Backlund, BBC Ry, Helsinki
3. Mikael Kulju, Classic Gym Vaasa, Vaasa
4. Olli Väätäinen, Team Jälkipoltto, Helsinki
5. Vesa Karonen, Team Nutrica
6. Juhani Hokkanen, Team K&M, Lahti

Kehonrakennus SM 40-vuotiaat – 80 kg
1. Sauli Aitto-oja, Mansen Body Club, Tampere
2. Pekka Timonen, Team Power Trainers, Kuopio
3. Mark Cosgrove, Team GPG, Godby
4. Harri Indus, Team Sportlife, Helsinki

Kehonrakennus SM 40-vuotiaat – 90 kg
1. Harri Forsberg, Team Fitfarm, Tampere
2. Jukka Aho, Team Solana, Nuppulinna
3. Jani Pentinen, Team Gazoz, Siilinjärvi
4. Tomas Boedeker, Team GPG, Mariehamn
5. Kimmo Nyrönen, Steel Club ry., Vaajakoski
6. Conny Nylund, Team GPG, Marienhamn

Kehonrakennus SM 40-vuotiaat + 90 kg
1. Marko Ahrenberg, Team Tokka Sport, Tampere
2.  Kimmo Niemi, Team Mayors, Helsinki
3. Seppo Hartikainen, Gym99, Kuopio
4. Hannu Harjula, Team Solana, Helsinki

Kehonrakennus, SUPERsarja tulokset: 
1. Artturi Kallio, Team Mayor’s, Helsinki
2. Petri Raatikainen, Team Sporttimekka, Tampere
3. Kille Kujala, Team FitFarm, Tampere
4. Harri Forsberg, Team Fitfarm, Tampere
5. Jukka Backlund, BBC Ry., Helsinki
6. Petteri Kivniemi

 

Tiedote 12.2.2015

Suomen Kehonrakennusliitto ry:n kevätvuosikokous pidetään 29.3.2015 klo 14:00 osoitteessa Kuninkaankatu 22 C, Tampere.
Kokouksessa käsitellään normaalit kevätvuosikokoukseen kuuluvat asiat, kuten mm. hallituksen kertomus edellisen vuoden taloudesta, edellisen vuoden tilinpäätös, tili- ja vastuuvapauden myöntäminen, vahvistetaan kilpailusäännöt ja mahdolliset muutokset niihin sekä muut esille tulevat asiat.
Ehdotukset käsiteltäviksi asioiksi pitää olla liitolla viimeistään neljä viikkoa ennen kokousta. Ehdotukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella: info@ifbb.fi.

Tiedote 30.11.2014

Suomen Kehonrakennusliitto ry:n syysvuosikokouksessa on tänään 30.11.2014 valittu uusi hallitus. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Matti Halonen, varapuheenjohtajaksi Sauli Aitto-oja, sihteeriksi/kansainväliseksi sihteeriksi Olli Suominen ja varsinaisiksi jäseniksi Jari Mentula sekä Jani Ihalainen. Uusi hallitus ottaa vetovastuun välittömästi.

Tiedote 19.10.2014

Suomen kehonrakennusliitto ry:n syysvuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset syysvuosikokoukseen kuuluvat asiat.
Paikka: Tampere-talo
Aika: 30.11.2015 klo 14.00
Tervetuloa!

Tiedote 13.5.2014

kikeInternational Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) on päättänyt, ettei naisten kehonrakennusta enää nähdä kansainvälisissä kilpailuissa kuten MM- tai EM-tasolla. Tämän vuoksi Suomen kehonrakennusliitto ry. on tehnyt myös päätöksen, ettei naisten kehonrakennuskilpailuja enää järjestetä Suomessa.

Naisten kehonrakennus tuli pirteänä uutena lajina 80-luvun alussa ja sai paljon hyvää huomiota, kunnes kilpailijat alkoivat kasvaa heti 80-luvun puolivälin jälkeen. Laji saavutti tietynlaisen kulminaatiopisteen 90-luvun alussa, kun 80-lukua hallinnut Ms. Olympia Cory Everson antoi valtikan Lenda Murraylle, joka vei lajin äärimmäisyyteen monilla tavoin. Murraylla oli paljon lihasta, mutta hän oli silti naisellinen ja hänellä oli täydellinen rakenne.

Ammattilaisten näyttäessä tietä amatööreille fysiikat alkoivat muuttua aina vain suuremmiksi ja kireimmiksi, jonka takia ammattilaisjärjestö IFBB Pro Division päätti antaa uusia linjoja tuomareille suosimalla sulavalinjaisempia fysiikoita ja yrittämällä myös pienentää kilpailijoiden lihasmassaa. Tämä ei toiminut, koska kehitys menee eteenpäin ja joskus mennään liian pitkälle kehityksessä. Näin juuri kävi naisten kehonrakennuksessa.

Viimeisinä vuosina kansainvälissä kilpailuissa kilpailijoiden vähentyessä siirryttiin kolmesta sarjasta vain yhteen sarjaan eikä lavalla juurikaan nähty enää yhtään sulavalinjaisia naiskehonrakentajia. Kilpailuihin osallistui vain isolihaksisia ja raskasrakenteisia naisurheilijoita, jotka eivät tuoneen kilpailuihin sitä estetiikkaa, jota naisilta on totuttu näkemään. Tämä antoi lopullisen iskun lajille, sillä lajin kiinnostus alkoi vain laskea vääjäämättä. Uusia ja nuoria kilpailijoita ei enää tullut kilpailuihin, vaan lajia alkoivat vallata jo vuosikymmeniä treenanneet urheilijat, joiden fysiikat eivät vastanneet lajin alkuperäisiä kriteereitä.

Iso osa historiaa katoaa myös samalla, sillä Suomen naiskehonrakentajat ovat tuoneet paljon mitaleita, jopa kultaa ja kunniaa vuosien saatossa. Ensimmäinen naisten kehonrakennuksenkilpailu pidettiin vuonna 1981 ja sen voitti nykyinen kansanedustaja Kike Elomaa, joka voitti myös samana vuonna mm. World Games -kilpailun ja Miss Olympian. Seuraava tähtemme tuli jo esiin seuraavana vuonna eli 1982, kun Marjo Selin voitti Euroopan mestaruuden ja myöhemmin sijoittui Ms. Olympia -kilpailussa useamman kerran finaaliin kuuden parhaan joukkoon 80-luvun puolivälin kilpailuissa.

Kiken ja Marjon jälkeen 80-luvulla amatöörikehonrakennuksessa tuli mm. Pirjo Haapalo (kilpaili myös nimellä Reiman) ja 90-luvulla mainetta niitti monia kovia nimiä kuten Eija Veijalainen, Minna Ryynänen, Marja-Leena Lehtonen ja tietenkin Marjo Krishi, joka toi Suomeen kaikkien aikojen toisen yleisen sarjan maailmanmestaruuden. Marjo palkittiin myös overall-voittajana sekä myös kilpailun parhaiten kehittyneenä kilpailijana.

2000-luvulla Pauliina Taluksesta kehittyi tunnettu ammattilainen ja personal trainer Venice Beachilla, Marja-Leena Lehtonen sai EM-hopeaa ja siirtyi onnistuneesti ammattilaiseksi tuoden upeita sijoituksia ja kolmen parhaan joukkoon sijoituksia Ms. Olympiasta. Viimeisimmäksi naisten kehonrakennuksen tähdeksi Suomessa nousi useita EM-mitaleita tuonut Salla Kauranen, joka sijoittui kolmen parhaan joukkoon EM- ja MM-kilpailuissa sekä Arnold Amateur -kilpailussa USA:ssa.

Todella paljon kovia kilpailijoita menneiltä vuosita kuten mm. Marja Kälvälä, Raija Toivo, Suvi Heinonen, Arja Moilanen… kansainvälisiä mitaleita ja sijoituksia. Naiset pitivät Suomen kehonrakennuksen maailmankartalla!

Helsingin Kulttuuritalolla huhtikuussa pidetty naisten kehonrakennuksen SM-kilpailu oli viimeinen lajiaan. Laji oli kulkenut Suomessa tiensä päähän ja sen perintöä jatkaa Women’s Physique, jossa meillä suomalaisilla on yhtä hyvä lähtökohta kuin lähes 35 vuotta sitten, jolloin Kike teki tietä lajille. Nyt naisten kehonrakennuksen perintö on annettu Women’s Physique -kilpailijoille.

Minna Pajulahti kilpaili tunnustellen uutta lajiaan viime viikonloppuna Dallasissa ja ensi kosketus lajiin oli positiivinen. Susanna Mantila ja Arja Moilanen näyttävät aikanaan mihin he pystyvät lajin ammattilaisina. Hanna-Mari Kärkkäinen on taas uusi lupaava amatööritähti ja hänen ensimmäinen kansainvälinen kilpailu on EM-kilpailuissa tällä viikolla Santa Susannassa.

Vaikka naisten kehonrakennus onkin loppunut, silti jotkut naiset haluavat kasvattaa lihaksia. Kunnioitetaan heidän harrastustaan ja kannustetaan heitä saleilla!


Tiedote 3.3.2014

Suomen kehonrakennusliitto ry:n vuosikokous pidetään 5. huhtikuuta kello 14:00 Lahden Sibelius-talolla.
Kokouksessa käsitellään normaalit vuosikokoukseen kuuluvat asiat, kuten mm. toimintasuunnitelma vuodelle 2014, talousarvio vuodelle 2014, yhdistyksen hallituksen valinta kaudelle 2014-2015 ja muut esille tulevat asiat.
Ehdotukset käsiteltäviksi asioiksi pitää olla liitolla viimeistään neljä viikkoa ennen kokousta. Ehdotukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella: info@ifbb.fi.
Tervetuloa!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Suomen Kehonrakennusliitto Ry viralliset sivut) .:..